3. Mini-limit zápasů
Max. zápasů: 44 Termín: 28.04.2024
Závěrečný limit
*ZÁVĚREČNÝ LIMIT: 44 ZÁPASŮ / DO 28. 4. 2024 *
Odehráno 83 % zákl. části
Hráčská sekce
Platforma
Channels
Online uživatelé:

Novinky - DALLAS STARS: BOJ O PLAY-OFF + ROZHOVOR

DALLAS STARS: ,,CÍL JE POSTOUPIT DO PLAY-OFF,,

Nyní běží šestý týden souteže NHL od zahájení a některých výsledků zámořských týmu si nelze nepovšimnout. Ne špatnou sezónu prožívají svěřenci týmu Dallas Stars. Dallas je třetí nejlidnatější město ve státě Texas a deváte v USA. Tomu také odpovídá vysoká návštěvnost domácích fanoušků na domácích zápasech. I když se tomuto klubu ne vždy daří, i tak je aréna American Airlines Center většinou plně zaplněna. Při posledních dvou utkání proti Vegas navštívilo arénu 18 158 diváků a to i přes prohry obou zmíněných zápasů.

DALLAS STARS ZÁPASY S VEGAS NEZVLÁDLO

Od letošního ročníku trénuje Stars manažer Kareiov, mistr světa MS 1. ročník. Právě on dokázal dotáhnout USA k historickému prvnímu zlatu na tomto mezinárodním šampionátu. Ovšem v NHL je trochu jiná liga a výkony hráčů pod taktovkou Kareiova jsou velmi střídavé. Občas dokáže silného soupeře zaskočit, ale bohužel udržet formu v tak těžké konkurenci není pro žádného manažera nic lehkého.

Dnes jsme se rozhodli navštívit zázemí Stars osobně, aby jsme mohli vyslechnout pár odpovědí na naše otázky k majiteli klubu.

Pane Kareiov jsme velice rádi, že jsme vás zastihli a to přímo při tréninku vašeho týmu. Můžeme vás poprosit o tiskovou konferenci?

Dobrý den, ale ano. Určitě...

V Dallas Stars působíte první sezónu, jak se vám tady líbí?

Dallas je krásné město.. moc se mi tu líbí. Zázemí je přátelské, kvalitní a na profesionální úrovni. Před začátkem sezóny jsem měl nabídku ještě od Blackhawks, ale na poslední chvíli jsem se rozhodl právě pro Stars..

Proč Stars?

Proč Stars? To je dobrá otázka... :-D řekl bych, že jsem takový průkopník NHL. Už spoustu let týmy v NHL pravidelně střídám. Nemám totiž jeden milovaný klub v zámořském hokeji.. Mám pár oblíbených a hrát dvě sezóny za jeden tým mi přijde takové stereotipní.. Jde o hru a já si chci zahrát. I za jiné kluby, nebo je alespoň prostřídávat..

Takže nehodláte zůstat v tomto klubu?

Co bude se rozmyslím až potom. Musím říct, že mi ten tým i přes různé výsledky velmi padl do ruk. Hraje se mi dobře tady.. mnohem líp než třeba za Penguins, Capitals a mohl bych dále jmenovat.. Uvidíme co bude.

Jaké jsou vaše cíle v tomto ročníku?

Cíle jsou velmi důležité pro motivaci.. Nekteří hráči z ligy by si je měli taky dávat, místo řečí o tom, že hra je na hovno a že soupeř nehraje hokej apod.. Tohle mě docela vadí, ale je to každého věc, každý má svůj rozum. Už odbočuji... Abych se vrátil k otázce. Cíl je postoupit do playoff. Konkurence je opravdu vysoká a tady v Dallasu všichni playoff očekávají. Všichni si tady pamatují 1. ročník sezóny, kdy Dallas do playoff nepostoupil. Tenkrát to fanoušky velmi mrzelo a abych pravdu řekl, tak pokyny pro moje působení ve Stars jsou jasné a to postup. To také možná rozhodne o mé další budoucnosti tady..

Jak jste spokojeni s hráči v týmu?

Jsem spokojen s výkony týmu.. Moje prohry nejsou o hráčích, ale spíš o mě. Dallas má kvalitní playery a moc si jich vážím. Když se podívám na statistiky, není to vůbec špatný.

Kdo je pro vás největším rivalem v Erast-lize?

No rival.. nevím jestli se to tak dá říct, ale určitě beru trochu vyhecovaně zápasy s Bakym. Známe se už spoustu let. Je to taková nostalgie pro mě, ale že by na ledě probíhalo nepřátelství, to určitě ne. Tento rok jsem si na něj hodně věřil, forma není špatná. Bohužel když se podíváte na poslední dva zápasy naše, tak je škoda slov. Nepodařilo se nám to opět.... Vegas jsou lepším týmem. Co se týče dalších hráčů, tak si zahraji s každým rád a pro zábavu. Nerozbíjím gamepady o zeď když prohraju atd.. :-D beru to opravdu sportovně.

Už vás nebudu dále zdržovat, ale mám poslední otázku. Koho byste tipoval na vítěze Stanley Cupu?

No přece sebe :-D Ne, to nebylo myšleno vážně. Nejvíc bych to přál petrsmidak, který od nedávna tatínkem a chtěl získat pro syna zlato z MS, ale bude to mít těžký. Priba14 a Beris působí podle statistik s obrovským respektem. Uvidíme, nechme se překvapit...

KANADSKÉ BODOVÁNÍ TÝMU DALLAS STARS
DOSAVADNÍ VÝKONY BRANKÁŘE DALLASU STARS

 

Popis

 


Musíte být prihlášen, aby jste mohli číst a přidávat komentáře!