3. Mini-limit zápasů
Max. zápasů: 46 Termín: 17.09.2024
Závěrečný limit
46 zápasov do 17.09.2024
Odehráno 55 % zákl. části
Hráčská sekce
Platforma
Channels
Online uživatelé:

Novinky - NHL -BOJ O STANLEY CUP ZAČÍNÁ

Základní část NHL se nám nachýlila do svého konce, nejdůležitější část sezóny je před námi. Podíváme se na tabulku a také na dvojice play-off 21. sezóny NHL.

Boj o první příčku v tabulce byl opět napínavý, taktéž boj o poslední příčky o postup do play-off. Sezónu odehrálo 21 týmů a postoupit mohlo pouze 16 týmů do bojů o Stanley Cup. 

O prvenství v základní části se poprvé v kariéře ujal Lion_Marrtiny s New York Islanders, který získal 67 bodů, když utrpěl pouze šest porážek v základní hrací době a jednu po prodloužení, tím gratuluji k zisku President's Trophy. V závěsu o 3 body se umístil Dallas s 64 a na třetím místě Toronto, které má shodně 64 bodů jako Dallas, ale má horší vzájemné zápasy. Dallas byl v poslední sezóně na prvním místě a zahrál si finále, kde nestačil na Vegas. Protože došlo k jednosezonní změně manažera, tak Stars nyní vede Gabros666cz a jde celkem dobře ve stopách po Sheppovi. Pro Toronto i pro manažera Sevika je to nyní určitě posun tabulkou nahoru a dokazuje, že není jen do počtu v boji o pohár. Na čtvrtém místě máme Edmonton, kterých se pro tuto sezónu ujal El_Jevo s 62 body a na pátém místě uzavírající šedesáti bodovou hranici máme New Jersey, který táhne Shepp. Takže sedm bodů nám dělilo první a pátý tým. Na šestém místě se osamostatnila Arizona s Ludvou, když nasbírali 56 bodů, se ztrátou tří bodů se za nimi umístil minulý vítěz NHL a to Vegas pod vedením Drummera, tato sezóna zatím nedopadla úplně podle představ, ale samozřejmě play-off je potom něco jiného.

Na osmé pozici se ohřívá St Louis Blues, které po dlouhé době uvidíme v play-off s Bagridem. I Tampu uvidíme po odmlce v Erast lize, nyní s manažerem bondralukas, který získal 48 bodů na deváté místo. Desítku v tabulce uzavírá Sanky s Coloradem. Jedenáctou pozici si nechala pro sebe Florida s jirasem. V závěsu o bod za Floridou se New York Rangers, kterým velí Kareiov a myslím si, že pro něj nevyšla sezóna dle představ a očekávání. Na třinácté je UjoGabo s Detroitem, který má shodně 37 bodů s LA, ale díky lepším vzájemným zápasům zůstává před LA. Teď máme za sebou dva nováčky, právě na čtrnáctém místě Robo s LA a za ním Lubomír, který velí Montrealu. Poslední postupovou šestnáctku uzavírá Fajto s Vancouverem.

Bohužel se musíme rozloučit s několika týmy, nejtěžší je to asi pro Winnipeg, protože Frankie byl pohý bod za Vancouverem, to musí zamrzet, ale třeba nevěšet hlavu a třeba v další sezóně už to vyjde. Na dovolenou před sezónou jde taky Bountys2222 s Nashvillem, Pospy s Pittsburghem. Sezóna také končí Chicago, které má pod velením Pajtor a tentokrát je to i Boston, pro kterého sezóna skočila s Lefem. Tímto těmto klubům přeji klid na přípravu do další sezóny.

A jak tedy vypadají dvojice play-off?

New York Islanders : Vancouver Canucks
Vítěz základní části se utká s posledním postupujícím ze základní části. Vzájemné zápasy byly vítězné pro Islanders a myslím si, že  tímto směrem se bude odvíjet i celá série. Islanders nezaváhá, ale Vancouver určitě potrápí.

Dallas Stars : Montreal Canadiens
Dallas s Montrealem to v základní částí mají na zápasy 1:1. Canadiens v prvním zápase zaskočily Stars, kde potom Dallas v dalším zápase musel svojí reputaci napravit a to se povedlo. Série může být napínavá a Montreal určtiě může překvapit.

Toronto Maple Leafs : Los Angeles Kings
Toronto bylo úspěšnější v obou vzájemných zápasech, ale nováček Rooboo nemá určitě co ztratit, takže LA dají do toho vše a pokusí se Toronto zaskočit. Los Angeles vidíme po delší době play-off, takže uvidíme jak se poperou se zkušenějším Torontem a manažerem Ševikem, který hrál semifinále s Ottawou.

Edmonton Oilers : Detroit Red Wings
Tady nás čeká velice zajímavý souboj, protože UjoGabo umí zahrát na El_jeva, jak to dokazoval v této i minulé sezóně v základní části. Jejich vzájemné zápasy jsou výhra Edmontonu a výhra Detroitu v prodloužení.Edmonton také vidíme po hodně dlouhé době v play-off, když nebudou nervózní, tak postup zvládnou, ale nebude to nic lehkého, protože Detroit nedá nic zadarmo a svého soupeře potrápí. Čekám vyrovnanou sérii. 

New Jersey Devils : New York Rangers
Rivalové z jedné divize. Toto nám nabídne série play-off. Shepp, který si vzal pod sebe New Jersey se bude snažit prodrat přes Kareiova s Rangers. Vzájemné zápasy nám ukazují lepší bilanci pro Devils, ale v play-off se tyto zápasy hází za hlavu a jede se od nuly. Série bude také napínavá a vyrovnaná.

Arizona Coyotes : Florida Panthers
Ludva s Arizonou se v minulé sezóně dostal do semifinále, kde padl se Stars, ale určitě  to byl jeho nejlepší výsledek. Proti se postaví Florida s Jirasem, který udělal oproti minulé sezóně posun v tabulce vpřed a rozhodně v sérii nepoleví ani vteřinu. Ze vzájemných zápasů mají oba týmy po výhře a myslím si, že série bude vyrovnaná a pojede se na sedm zápasů. 

Vegas Golden Knights : Colorado Avalanche
Vítěz minulé sezóny Drummer s Vegas se v této sezóně propadl v tabulce o nějakou tu pozici, ale to určitě u něj nehraje nějakou velkou roli a pokusí se play-off opět předvést. Sanky na tuto sezónu vyměnil tým s Kareiovem, a tak prohání Colorado n NHL. Pro Sankyho je to stejné umístění jako minule, kde bohužel neprošel přes první kolo s Arizonou. Povede se to proti obhájci? Uvidíme.

St. Louis Blues : Tampa Bay Lightning
Blues i Tampu jsme v poslední sezóně neviděli a jejich boj bude zajímavý. V tabulce je dělí pouhý bod ve prospěch Bagrida se St. Louis, takže třeba můžeme čekat nejvyrovnanější sérii toho kola play-off. Bondralukas trochu promarnil závěr sezóny, kdy se moc nedařilo a Tampa byla bez formy, ale proběhl nějaký odpočinek před play-off a určitě do toho opět udeří jako na začátku sezóny. 

Tímto přeji všem hodně štěstí v play-off. Užijte si to na plný brusle!

 

Musíte být prihlášen, aby jste mohli číst a přidávat komentáře!