Mini-limit zápasů
Max. zápasů: Termín:
Závěrečný limit
*Štvrťfinále DO 15. 5. 2024 *
Odehráno 0 % play-off
Hráčská sekce
Platforma
Channels
Online uživatelé:

Novinky - WORLD CUP (3.ROČNÍK): ZÁVĚR

Další ročník Světového poháru je u konce! Jeden z dalších šampionátu, který byl plný napínavých a náročných zápasů. Skvělou základní část měl národní tým Kanady a Švédska. Tým Tre Konor ovládl skupinu A, kde zaznamenal 20 branek a jen 5 obdržených gólů. Ve skupině B kraloval tým javorových listů, který měl dokonce ještě lepší skóre branek oproti Švédsku a pouze jen 4 obdržené branky. Jak se říká, obrana a gólman je základ!


FINÁLE

STREAM: KANADA - ŠVÉDSKO

V úvodu článku jsme uvedli dva nejlepší týmy turnaje, které na sebe narazily v zápase o zlato! Byl to velmi urputný zápas, který skončil štastněji pro Kanadu. Švédové podlehli ve finále s Kanadou 1:4. Je to první zlatá medaile pro kanadský tým, tým plný hvězd. Už bylo na čase, aby se tato hokejová velmoc probrala a začala sbírat zlaté medaile v Erastu, tak jako v reálném hokeji. 

Kanada slaví svůj první zlatý úspěch v ErastLize

Vyjadření po finálovém zápase od LionaMarrtiny (Kanada):

Před turnajem při rozlosovaní do skupin jsem sice cítil nervozitu, ale nakonec náš tým dostal zdánlivě lehčí skupinu, což se ukázalo jako rozhodující faktor našeho úspěchu. Pravdou ovšem je, že první zápas skupiny s Lotyšskem byl zpočátku dost vyrovnaný a jeden z nejtěžších v celém turnaji. Manažer Czedryak zvolil velmi účinnou taktiku, která nám dělala veliké problémy a nakonec jsme vyhráli až díky skvělé 3.třetině. Poučení z prvního zápasu jsme se snažili nic nepodcenit a zbytek skupiny jsme zvládli nadočekávání dobře. Čtvrtfinálový duel s Ruskem byl nakonec jasnou záležitostí. Semifinále, které jsme nakonec hráli proti týmu USA, se kterým jsme sehráli skvělý zápas ve skupině, bylo velice nervózní. Chyby na obou stranách ukázaly, že oba týmy nechtějí ztratit šanci na finále. I přes velmi srdnatý boj týmu USA a náš ztracený 2 brankový náskok nás nerozhodil, a zápas nakonec dopadl dle papírových předpokladů a byly jsme ve finále. Byl jsem velice rád, že mohu podruhé vyzkoušet štěstí ve finále mezinárodního turnaje. Právě předchozí zkušennosti byly (dle mého názoru) tím rozhodujícím faktorem. Věděl jsem, že jen díky excelentnímu výkonu v obraně je možné uspět. Ambiciózní tým Švédska však budil respekt. Byl také druhým týmem, který s turnaji neokusil hořkost porážky. Nakonec se nám povedlo dodržet vše, co jsme si, díky shlédnutí videa soupeřovo semifinálového zápasu, naplánovali. Díky naší skvělé obraně bylo finále jednoznačnou záležitostí a tak tým Kanady zůstal jako jediný bez porážky a vezeme domů nakonec zlaté medaile. Velice si tohoto úspěchu vážím a těším se na příští turnaj!!


ZÁPAS O 3. MÍSTO

STREAM: ČESKO - USA

Zápas o bronz byl zajímavý hlavně účastí našeho národního týmu. Český tým nepředvedl na turnaji vůbec špatný výkon, stejně tak i USA. Pro oba týmy to byl zápas jako o zlato a na ledě se to jen potvrdilo. Češi odehráli famózně první třetinu. Hned třikrát se podařilo českým hráčům vstřelit branku, během první dvacetiminutovky. Tím opadl stres a kluci šli do šaten uklidnění. Ovšem Spojené státy se nechtěli vzdát a v druhé periodě začalo jít do tuhého. Při vstřelení kontaktní branky Brandona Dubinskyho, se začala nervozita na české střídačce opět objevovat. Ztratit tak rozehraný zápas, by byl možná i fiaskem.. Celé situace se ovšem chopil Tomáš Hert a David Pastrňák, kteří svými brankami potvrdili obhájení bronzové medaile.

Vyjadření po finálovém zápase od Kareiov1913 (Česko):

Jsem na tým velmi pyšný! Nebylo to vůbec lehké, ale zvládli jsme to jako tým.. Základní skupina byla náročná, ale mohlo to být horší. Na turnaji se nedokázalo prosadit například Rusko, očekavaný tým v boji o medaile.. To nám samozřejmě pomohlo a celkový postup z druhého místa nám psychicky pomohl. Čtvrfinálový zápas proti Lotyšsku byl zvládnutý velmi kvalitně dle mě. Bohužel celý turnaj nás doprovázela jen jedna ,,noční můra" a to byl tým Švédska. V podstatě jsme neměli prti tomu týmu šanci... nešlo to. Kluci makali, ale tým Tre konor byl o úroveň lepší. Zápas o bronz byl jeden z dalších zápasů, který si prostě budu pamatovat. Pěkný zápas, napínavý a díky bohu se štastným koncem!

Vyjadření po finálovém zápase od Laboj61 (USA):

Chtěl bych poděkovat České republice za nádherný boj o bronzovou medaili. V USA hrály největší roli nervy . Což se projevilo hned v první třetině, kde sme dostali 3 rychlé góly. GM českého národního týmu vedl sve kluky dobře. Výborně bránili a skvěle nás napadali. Využili v podstatě všechny naše chyby.. Ještě jednou děkuju a Gratuluji Čechům k medaili.

 


Musíte být prihlášen, aby jste mohli číst a přidávat komentáře!